Keramický sud na nakladanie zaleniny 5l

Kód: 2562
€59,90
Skladom

Vďaka tomuto ručne odlievanému nakladačkovému kameninovému súdku si môžte svoju obľúbenú zeleninu zo záhradky sami naložiť a vychutnávať si tak plody záhrady kedykoľvek. 

Detailné informácie

Doručenie
Doručenie do 7 pracovných dní
ak nie je pri produkte uvedené inak
Výhodné akcie
Výhodné akcie
šetriť je predsa cool
Darček zdarma
Darček zdarma
k objednávke nad 100€
Bezpečný nákup
Bezpečný nákup
s nami je to zábava

Podrobný popis

Špecifikácia:

  • Tesná a vzduchotesná nádoba
  • Materiál: kamenina, ktorá je necitlivá na účinky kyselín a solí prítomných v procese morenia
  • Farba: hnedá glazúra dodáva neoceniteľný lesk 
  • Výška: 26 cm
  • Šírka: 25 cm
  • Objem 5 litrov je hrubý objem udávaný výrobcom
  • Výrobok je vyrábaný ručne pre všetkých, ktorí si vážia tradície
  • Vďaka rukovätiam môžete sud ľahko presúvať a veko umožňuje hygienické a praktické používanie suda
  • Ľahko sa udržiava v čistote
  • Žiadne gumené alebo kovové prvky, ktoré by sa mohli opotrebovať alebo poškodiť
  • Každá nádoba je odliata zo sadrovej formy vhodnej pre jej vzor
  • Sud sa najskôr vysuší z prebytočnej vlhkosti, potom sa vloží do pece pri teplote 1200 stupňov. Toto je fáza, v ktorej praskne každých 4-5 hrncov a ostanú len tie tvrdé a odolné.

Pýtate sa či sa oplatí nakladať zeleninu? Tu je zopár dôvodov prčo áno:

  • zlepšuje trávenie, posilňuje črevá a imunitu
  • nakladaná zelenina môže poskytnúť vitamíny B, vitamín K a minerály ako železo, vápnik a horčík. Vedeli ste, že vitamín C v nakladanej zelenine dokáže telo lepšie vstrebať?
  • Nakladané uhorky majú často nízky obsah kalórií a často vysoký obsah vlákniny, čo môže ovplyvniť pocit sýtosti a regulovať hladinu cukru v krvi.

Zaujíma vás ako nakladať zeleninu?

  • Dôkladne umyte sud na nakladanie a zeleninu, ktorá sa má nakladať. Ak sú veľké, môžete ich nakrájať na menšie kúsky
  • Pripravte soľanku: na 1 liter vody potrebujete asi 30 g soli (bez jódu a protihrudkujúcich prísad) Množstvo soli si môžete upraviť podľa vlastných chuťových preferencií.
  • Vložte zeleninu do suda a jemne ju zatlačte, aby sa jej zmestilo čo najviac. Uistite sa, že je sud dostatočne plný, ale na vrchu nechajte asi 2 palce miesta.
  • Zeleninu zalejeme pripravenou soľankou tak, aby bola celá ponorená. Zelenina by mala byť pokrytá soľankou, aby sa zabránilo kontaktu so vzduchom, čo môže viesť k rastu plesní.
  • Skladujte vo vhodných podmienkach: Sud umiestnite na vhodné miesto, napríklad v chladnej a tmavej miestnosti. Proces morenia potrvá nejaký čas, zvyčajne niekoľko dní až niekoľko týždňov, v závislosti od druhu zeleniny a preferovaného stupňa fermentácie.
  • Nakladať môžte čokoľvek od uhoriek cez kapustu alebo si naložiť chutné KIMCHI. Nebojte sa experimentovať so svojou obľúbenou zeleninou

Dodatočné parametre

Kategória: Skladovanie potravín
Hmotnosť: 2.5 kg

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: