Keramický sud na nakladanie zaleniny 5l
Kód: 2562Doručenie do 7 pracovných dní
ak nie je pri produkte uvedené inak
Výhodné akcie
šetriť je predsa cool
Darček zdarma
ku každej objednávke
Bezpečný nákup
s nami je to zábava
Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Špecifikácia:
- Tesná a vzduchotesná nádoba
- Materiál: kamenina, ktorá je necitlivá na účinky kyselín a solí prítomných v procese morenia
- Farba: hnedá glazúra dodáva neoceniteľný lesk
- Výška: 26 cm
- Šírka: 25 cm
- Objem 5 litrov je hrubý objem udávaný výrobcom
- Výrobok je vyrábaný ručne pre všetkých, ktorí si vážia tradície
- Vďaka rukovätiam môžete sud ľahko presúvať a veko umožňuje hygienické a praktické používanie suda
- Ľahko sa udržiava v čistote
- Žiadne gumené alebo kovové prvky, ktoré by sa mohli opotrebovať alebo poškodiť
- Každá nádoba je odliata zo sadrovej formy vhodnej pre jej vzor
- Sud sa najskôr vysuší z prebytočnej vlhkosti, potom sa vloží do pece pri teplote 1200 stupňov. Toto je fáza, v ktorej praskne každých 4-5 hrncov a ostanú len tie tvrdé a odolné.
Pýtate sa či sa oplatí nakladať zeleninu? Tu je zopár dôvodov prčo áno:
- zlepšuje trávenie, posilňuje črevá a imunitu
- nakladaná zelenina môže poskytnúť vitamíny B, vitamín K a minerály ako železo, vápnik a horčík. Vedeli ste, že vitamín C v nakladanej zelenine dokáže telo lepšie vstrebať?
- Nakladané uhorky majú často nízky obsah kalórií a často vysoký obsah vlákniny, čo môže ovplyvniť pocit sýtosti a regulovať hladinu cukru v krvi.
Zaujíma vás ako nakladať zeleninu?
- Dôkladne umyte sud na nakladanie a zeleninu, ktorá sa má nakladať. Ak sú veľké, môžete ich nakrájať na menšie kúsky
- Pripravte soľanku: na 1 liter vody potrebujete asi 30 g soli (bez jódu a protihrudkujúcich prísad) Množstvo soli si môžete upraviť podľa vlastných chuťových preferencií.
- Vložte zeleninu do suda a jemne ju zatlačte, aby sa jej zmestilo čo najviac. Uistite sa, že je sud dostatočne plný, ale na vrchu nechajte asi 2 palce miesta.
- Zeleninu zalejeme pripravenou soľankou tak, aby bola celá ponorená. Zelenina by mala byť pokrytá soľankou, aby sa zabránilo kontaktu so vzduchom, čo môže viesť k rastu plesní.
- Skladujte vo vhodných podmienkach: Sud umiestnite na vhodné miesto, napríklad v chladnej a tmavej miestnosti. Proces morenia potrvá nejaký čas, zvyčajne niekoľko dní až niekoľko týždňov, v závislosti od druhu zeleniny a preferovaného stupňa fermentácie.
- Nakladať môžte čokoľvek od uhoriek cez kapustu alebo si naložiť chutné KIMCHI. Nebojte sa experimentovať so svojou obľúbenou zeleninou
Dodatočné parametre
Kategória: | Skladovanie potravín |
---|---|
Hmotnosť: | 2.5 kg |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Pridať hodnotenie
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.